Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Pesto Matyldy

Wyszukaj swój przepis i ciesz się znakomitym smakiem. Dziś podajemy przepis na aromatyczne pesto Matyldy. Aby go wykonać potrzebujesz: bazylii, czosnku, parmezanu i oliwy z oliwek. 
 

Składniki:

  • 4 szkl listków bazylii 
  • 2/3 szkl  oliwy z oliwek
  • 2 ząbki czosnku 
  • 10 dag parmezanu 
  • 100 g orzechów włoskich
  • sól
  • pieprz

Sposób wykonania:

  1. Do blendera wrzucić bazylię.
    Dodać do niej obrane ząbki czosnku oraz starty parmezan,
    Wrzucić jeszcze obrane orzechy włoskie.
    Zalać całość oliwą z oliwek.
    Dodać jeszcze sól i pieprz do smaku.
    Całość dokładnie zmiksować do uzyskania gładkiego, jednolitego pesto. 
    Pesto idealnie nadaje się do makaronów czy sałatki z pomidorów i mozzarelli. 
     

Liczba porcji: 4

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *