Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Penne z sosem sardeli

Składniki:

  • 400 g makaronu penne
  • sól
  • 1 cebula
  • 2 ząbki czosnku
  • 6 filetów sardeli
  • 2 łyżki oliwy z oliwek
  • 1 puszka pomidorów
  • pieprz
  • ½ pęczka natki pietruszki
  • 100 g czarnych  oliwek
  • 100 g startego żółtego sera
  • bazylia

    Sposób wykonania:

    Posiekany czosnek i cebulę zeszklić na rozgrzanej  oliwie  po czym dodać pokrojone sardele oraz pomidory razem z zalewą.
    Całość wymieszać i doprawić do smaku solą oraz pieprzem.
    Trzymać na małym ogniu około 8 minut.
    Po tym czasie dodać jeszcze pokrojone oliwki i posiekaną natkę pietruszki.
    W między czasie ugotować makaron i przed podaniem polać go sosem i posypać bazylią oraz startym serem.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *