Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Penne na ostro

 

Składniki:

  • 2 łyżki oliwy
  • 1 cebula
  • 2 papryczki chili
  • 200 g pancetty
  • 1 ząbek czosnku
  • 2 puszki pomidorów
  • 7 łyżek wytrawnego białego wina
  • 400 g makaronu penne
  • garść posiekanej natki pietruszki
  • ser feta 

 

Sposób wykonania:

  1. Na rozgrzanej oliwie przesmażyć posiekaną cebulę po czym dodać posiekane chilii, pancettę pokrojoną w kostkę oraz rozgnieciony czosnek.
    Całość wymieszać i trzymać na ogniu około 2  minut.
    Po tym czasie dodać wino oraz posiekane pomidory.
    Smażyć 15 minut.
    W między czasie ugotować penne według opisu na opakowaniu, wówczas je odcedzić i wymieszać z sosem.
    Przed podaniem posypać posiekaną natką pietruszki oraz serem pokrojonym w kostkę.

     

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *