Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Pędy chmielu w sezamowym sosie

Składniki:

  • 500 g pędów chmielu
  • sól
  • łyżeczka soku z cytryny
  • łyżeczka cukru
  • łyżeczka masła
  • 2-3 łyżki nasion sezamu
  • 2 łyżki sosu sojowego
  • łyżeczka miodu

    Sposób wykonania:

    1. Zagotować wodę z dodatkiem masła, cukru i soku z cytryny.
      Następnie wrzucić do niej pędy chmielu.
      Trzymać na ogniu około 15 minut po czym je odcedzić i pokroić na 5 cm kawałki.
      Nasiona sezamu uprażyć na rozgrzanej patelni, wówczas dodać do niego miód oraz sos sojowy.
      Całość dokładnie wymieszać i polać chmiel.

  • Dodaj komentarz

    Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *