Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Pasztet z selerów

Składniki:

  • 1kg.obranych selerów
  • 2 duże cebule
  • 1 margaryna
  • 2 kostki grzybowe
  • 1szklanka bułki tartej
  • 1szklanka wody
  • 4 jajka.


Sposób przyrządzenia:
Selery zetrzeć na tarce jarzynowej(o małych oczkach),cebule pokroić w drobną kostkę. Selery, cebule, szklankę wody,margarynę,2 kostki grzybowe włożyć do garnka i gotować 1 godzinę. Gdy farsz ostygnie doda 4 żółtka, pianę ubita z 4 białek, 1 szklankę bułki tartej. Farsz doprawić do smaku: solą, pieprze, wegettą. Wnętrze brytfanki wysmarować tłuszczem  i wysypać bułką tartą. Piec 1 godzinę.10 minut w temp ok.200 stopni. Należy pamiętać, że farsz musi być zimny!!!

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *