Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Pasztet włoski

 

Składniki:

  • 500 g wątroby wołowej
  • 250 g wędzonego boczku
  • 1 cebula
  • 200-300 g słoniny
  • 1 ząbek czosnku
  • ½ szkl. konisku
  • sól
  • pieprz

 

Sposób wykonania:

  1. Wątrobę, boczek i cebulę zalać wodą i ugotować.
    Następnie ugotowane odcedzić i zemleć 2 razy w maszynce.
    Do powstałej masy dodać posiekany czosnek oraz koniak..
    Dokładnie wymieszać i doprawić do smaku solą oraz pieprzem.
    Ułożyć masę pasztetową w formie.
    Na górze rozłożyć plasterki słoniny.
    Wstawić do rozgrzanego piekarnika i piec około 30 minut.

     

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *