Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Paszteciki z wędzonym łososiem

Składniki:

  • 1 opakowanie gotowego ciasta francuskiego
  • 1 marchewka
  • 1 pietruszka
  • 1 seler
  • 1 por
  • papryka czerwona
  • 1 papryka żółta
  • 1papryka zielona
  • 1 jajko
  • 200 g łososia wędzonego
  • cytryna, olej, sól, i pieprz do smaku


    Sposób przyrządzenia
    :
    Włoszczyznę i paprykę pokroić w wąskie paseczki i poddusić na oleju. Ciasto rozwałkować, pokroić w dosyć szerokie pasy , nałożyć przygotowane warzywa, końcówki ciasta posmarować jajkiem ,celem lepszego sklejenia i zawinąć. Piec w temp 180 stopni około30-40 minut. Łososia zwinąć w kształt różyczki . Paszteciki wyłożyć na półmisek z jednej strony ,obok na plasterkach cytryny ułożyć różyczki łososia.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *