Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Paszteciki z warzywami z dodatkiem łososia

Składniki:

  • 1 gotowy płat ciasta francuskiego
  • 1 czerwona papryka
  • 1 marchewka
  • 1 pietruszka
  • kawałek selera
  • 1 por /biała część/
  • 20 dkg wędzonego łososia
  • 1 cytryna
  • sól, pieprz do smaku
  • olej do smażenia
  • białko do posmarowania ciasta

    Sposób przyrządzenia:
    Marchewkę, pietruszkę, seler, por i paprykę pokroić w paseczki i lekko poddusić na oleju. Przyprawić do smaku solą i pieprzem. Ciasto francuskie rozwinąć, pokroić w szerokie paski, posmarować jajkiem końcówki. Na ciasto rozłożyć warzywa i zawinąć w rulonik. Zapiec w nagrzanym  piekarniku o temperaturze 180 stopni około 30 minut. Na długim półmisku wyłożyć upieczone paszteciki, przy każdym położyć zwinięty w różyczkę plasterek łososia i plasterek cytryny.

     

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *