Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Paszteciki z pieczarkami

Składniki:

  • ciasto naleśnikowe
  • pieczarki 1/2 kg
  • cebula 10 dag
  • masło roślinne 6 dag
  • sól
  • pieprz
  • bułka tarta 10 dag
  • jajka 2 sztuki
  • tłuszcz do podsmażenia

    Sposób przyrządzenia:
    Należy wcześniej sporządzić ciasto naleśnikowe. Pieczarki należy umyć,
    pokroić w drobne paski, Cebule pokroić w drobną kosteczkę, podsmażyć,
    dodać do niej pieczarki i dusić pod przykryciem do momentu, aż cała woda
    z nich odparuje. Doprawić do smaku i dodać całe jajko. Naleśniki należy
    usmażyć, uformować paszteciki z farszem, zwijać w zamknięty rulon,
    panierować w jajku i bułce tartej i obsmażyć z obu stron.

    Przepis nadesłany na Super Konkurs Pychotki przez albertos

     

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *