Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Paszteciki z anchois

Składniki:

  • wątroba wieprzowa 1/4 kg
  • schab 1 plaster
  • anchois 4 sztuki
  • cebula 1 sztuka
  • mleko 1 szklanka
  • bułka tarta 1 łyżka
  • mąka 1 łyżka
  • jajko 1 sztuka
  • tymianek 1 łyżeczka
  • ziele angielskie mielone 1/2 łyżeczki
  • sól
  • pieprz

    Sposób przyrządzenia:
    Mięso, wątrobę i cebulkę należy pokroić w drobne kawałki, zmiksować z
    anchois, następnie wymieszać z mąką i ziołami, powoli wlewać mleko.
    Przyprawić solą oraz pieprzem do smaku. Wymieszać dokładnie. Masę
    przełożyć do natłuszczonej formy i piec w 150 stopniach przez ponad
    godzinę.

    Przepis nadesłany na Super Konkurs Pychotki przez albertos

     

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *