Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Paszteciki do czerwonego barszczyku

Składniki na ciasto:

  • 60 dag mąki
  • 2/3 kostki margaryny
  • 2 jajka(1całe+1żółtko)białko na posmarowanie pasztecików
  • 3 dag drożdży
  • 2/3 szklanki gęstej śmietany
  • olej do smarowania blachy


Sposób przyrządzenia:

Farsz:1/2kg grzybów leśnych, ugotować, przemielić przez maszynkę do mielenia mięsa.30dkg kiszonej kapusty ugotować, pokroić drobno i dodać do  grzybów,przyprawy9pieprz,sól,majeranek,Vegeta)troszkę żółtego sera, przesmażona drobno w kostkę pokrojona cebula, troszkę słodkiej śmietany, to wszystko razem wymieszać.
Zagnieść dobrze ciasto,  rozwałkować wykrawać jak na pierogi, nadziewać farszem i zlepiać, układać na blasze, posmarować paszteciki białkiem. Piec około 30 minut na złoty kolor.
Przepis nadesłany na konkurs Wakacyjny konkurs Pychotka.pl przez Małgorzatę Andrzejewską.

 

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *