Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Pasta z zielonych oliwek Wioli

Masz dziś ochotę na pyszną grzankę z pastą z zielonych oliwek. Wypróbuj nasz przepis. Lista zakupów: zielone oliwki, oliwa z oliwek, czosnek, cytryna i natka pietruszki. 
 

Składniki:

  • 500 g zielonych oliwek
  • 4 łyżki oliwy z oliwek
  • 3 łyżeczki soku z cytryny
  • 1 duży ząbek czosnku
  • ½ pęczka natki pietruszki 
  • pieprz

Sposób wykonania:

  1. Do blendera wrzucić oliwki.
    Polać je oliwą z oliwek oraz sokiem z cytryny.
    Następnie dodać jeszcze obrany czosnek oraz natkę pietruszki.
    Wówczas całość dokładnie zmiksować, aż powstanie gładka, jednolita pasta.
    Na koniec doprawić ją do smaku pieprzem.
    Pastę można podawać z grzankami tak jak widoczne jest to na zdjęciu. 
     

Liczba porcji: 4

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *