Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Pasta z zielonych oliwek Julii

Wyszukaj swój przepis i ciesz się znakomitym smakiem. Pasta z zielonych oliwek Julii. Do jej wykonania oprócz oliwek potrzebujesz: kaparów, natki pietruszki, czosnku i oliwy z oliwek. 
 

Składniki:

  • 2 garście oliwek zielonych
  • 1 garść natki pietruszki
  • 1 łyżka kaparów 
  • ½ łyżeczki majeranku
  • 1 ząbek czosnku
  • 3 łyżki oliwy z oliwek 
  • sól
  • pieprz 

Sposób wykonania:

  1. Oliwki odsączyć z zalewy i wrzucić do blendera.
    Dodać do nich natkę pietruszki, kapary oraz obrany czosnek. 
    Następnie dodać jeszcze majeranek oraz sól i pieprz do smaku.
    Całość zalać oliwą z oliwek.
    Dokładnie zmiksować do uzyskania gładkiej, jednolitej pasty.
    Pasta idealnie nada się do posmarowania grzanek. 
     

Liczba porcji: 4

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *