Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Pasta z wątróbki z winem

Składniki:

  • 200 g wątróbek drobiowych
  • 150 g cebuli
  • 4 łyżki masła
  • 50 ml słodkiego wina
  • sól
  • pieprz
  • cukier puder
     

Sposób wykonania:

  1. Oczyszczone wątróbki pokroić w plastry po czym smażyć na 2 łyżkach rozgrzanego masła, wówczas wlać wino i trzymać na ogniu do momentu, aż płyn odparuje.
    Następnie wątróbki przetrzeć przez sito.
    Cebulę posiekać po czym zeszklić ją na rozgrzanym maśle, wówczas dodać masę z wątróbki.
    Całość dokładnie wymieszać i smażyć jeszcze około 2 minut.
    Na koniec doprawić do smaku solą, pieprzem oraz cukrem pudrem.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *