Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Pasta z dyni i fasoli

Poznaj sekret przepisy na pyszną pastę z dyni i fasoli. Aby ją przyrządzić będziesz potrzebować: białej fasoli, dyni, czosnku i oliwy z oliwek.  
 

Składniki:

  • 200 g białej fasoli 
  • ½ małej dyni 
  • 5 kawałków suszonych pomidorów z zalewy 
  • 2 łyżki zmielonych ziaren słonecznika 
  • 2 łyżki oliwy z oliwek 
  • 1 ząbek czosnku 
  • tymianek 
  • sól 
  • pieprz 
  • sok z cytryny 
 

Sposób wykonania:

  1. Fasolę zalać wodą i odstawić na noc.
    Następnego dnia ugotować ją do miękkości.
    Gotować odcedzić i wrzucić do blendera.
    Dodać jeszcze obrany czosnek, suszone pomidory oraz ziarna słonecznika. 
    Na koniec obraną dynię pokroić na mniejsze kawałki i dodać ja do reszty składników. 
    Całość dokładnie zblendować do uzyskania gładkiej jednolitej pasty. 
    Gotową pastę doprawić do smaku tymiankiem, solą, pieprzem oraz sokiem z cytryny. 
     

Liczba porcji: 4

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *