Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Pasta z awokado

Składniki:

 

  • 2 awokado
  • sok z ½ cytryny
  • 2 łyżeczki cukru
  • 1 łyżeczki soli
  • 2 jajka ugotowane na twardo
  • 1 szkl. posiekanego szczypiorku
  • 2 ząbki czosnku
  • 1 łyżka musztardy
  • pieprz

 

 

Sposób wykonania:
Awokado przekroić wzdłuż na pół i wydrążyć z niego miąższ, który skropić sokiem  cytryny.
Następnie ugotowane na twardo jajka, szczypiorek i czosnek posiekać.
Dodać jeszcze musztardę oraz cukier a pod koniec miąższ z awokado.
Całość dokładnie wymieszać i doprawić do smaku solą oraz pieprzem.
Powstałą masa wypełnić polówki awokado.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *