Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Pasta Weroniki ze śledziem

Składniki:

  • 1 filet śledziowy
  • 1 kromka chleba tostowego
  • 1 cebula
  • 1 jabłko
  • pieprz
  • 2 łyżki octu
  • 3 łyżki oleju
  • 1 jajko ugotowane na twardo
  • garść posiekanej zieleniny: pietruszka, koperek itp.

Sposób wykonania:

  1. Obrane jabłko i cebulę pokroić w kostkę po czym śledzia, namoczoną kromkę, jabłko oraz cebulę zemleć w maszynce, wówczas dodać olej, ocet.
    Całość dokładnie wymieszać i doprawić do smaku solą oraz pieprzem.
    Przed podaniem posypać posiekaną zieleniną i pokrojonym w drobną kosteczkę jajkiem.

    Przepis nadesłany na konkurs "Znak Makłowicza" przez Weronikę

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *