Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Pasta twarogowa z wędzonym śledziem

Składniki:

    • 50 dag twarogu
    • 2 wędzone śledzie
    • 1 łyżka oleju
    • 4 łyżki śmietany
    • 1 łyżka gęstego przecieru pomidorowego
    • 1 łyżka musztardy
    • 1 cebula


    Sposób przyrządzenia:
    Śledzie obrać ze skórki, usunąć ości i kręgosłupy, drobno posiekać. Twaróg utrzeć na gładką masę z dodatkiem śmietany, dodać śledzie, przecier pomidorowy, musztardę, pokrojoną w kostkę i przesmażoną w oleju cebulę. Wszystko dokładnie wymieszać. W razie potrzeby posolić. Podawać do pieczonych ziemniaków lub jako pastę kanapkową.

     

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *