Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Pasta serowo-jajeczna

Składniki

  • 20 dag żółtego sera (najlepiej Gouda, ale może być też inny) musi być w kostce (nie w plasterkach!)
  • 4 jajka ugotowane
  • pęczek natki pietruszki
  • 2 ząbki czosnku
  • szczypta oregano
  • 5 łyżek majonezu
  • szczypta soli i pieprzu

    Sposób wykonania
    Jajka ugotować na twardo. Po ugotowaniu, kiedy będą już zimne zetrzeć do naczynia na tarce o grubych "oczkach". Podobnie postąpić z żółtym serem. Dodać pokrojoną drobno natkę pietruszki i zmiażdżony czosnek. Do całości dodać 5 łyżek majonezu i przyprawić solą, pieprzem i oregano. Wymieszać całość na jednolitą masę. Pastą smarować kromki chleba i podawać same lub z wędliną

     Przepis na konkurs Godin nadesłany przez Marzenę Rogozik

  • Dodaj komentarz

    Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *