Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Pasta jajeczna z rzeżuchą

 

Składniki:

  • 5 jajek ugotowanych na twardo
  • 1 mała cebula
  • 100 g masła
  • łyżeczka soku z cytryny
  • sól
  • biały pieprz
  • szczypta cukru
  • 4-5 łyżek posiekanej rzeżuchy

Sposób wykonania:

  1. Masło utrzeć na puszystą pianę.
    Wówczas doprawić go do smaku solą, pieprzem, sokiem z cytryny oraz cukrem.
    Następnie nie przerywając ucierania dodawać żółtka oraz cebulę startą na tarce lub drobniutko posiekaną.
    Gdy składniki się polaczą dodać jeszcze posiekane białka jajek oraz rzeżuchę.
    Całość wymieszać i schłodzić w lodówce.

Liczba porcji: 4

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *