Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Parówki w cieście pieczone

Składniki:

  • 25 dag mąki
  • 10 parówek
  • 2 łyżki śmietany
  • 2 dag drożdży
  • łyżka mleka
  • sól
  • łyżka oleju
  • jajko
  • łyżeczka cukru

    Sposób wykonania:
    Drożdże rozpuścić w mleku razem z cukrem i odstawić do wyrośnięcia.
    Wówczas dodać go do mąki razem ze śmietaną, żółtkiem, olejem oraz szczyptą soli.
    Całość dokładnie wymieszać i rozwałkować na placek.
    Pokroić go na kawałki, którymi owinąć parówki.
    Następnie ułożyć je na blasze wysmarowanej tłuszczem posmarować roztrzepanym białkiem i wstawić do rozgrzanego piekarnika.
    Piec do momentu, aż nabiorą złotego kolor.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *