Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Paprykowy krem Łucji

Mix kolorów i smaków. Pyszne zupy-kremy. Tym razem przepis na paprykowy krem Łucji. Aby go wykonać potrzebujesz: papryki, cebuli, czosnku i wywaru. 
 

Składniki:

  • 4 czerwone papryki
  • 1 cebula
  • 4 ząbki czosnku
  • 1 łyżka masła
  • 750 ml wywaru mięsnego 
  • 100 ml słodkiej śmietany 30%
  • sól
  • pieprz

 

Sposób wykonania:

  1. Umytą paprykę, pokroić w kostkę usuwając gniazda nasienne.
    Następnie obraną cebulę posiekać, a czosnek przecisnąć przez praskę.
    Wrzucić razem do garnka z rozgrzanym masłem.
    Gdy lekko się zeszklą wrzucić paprykę.
    Trzymać na ogniu około 10 minut.
    Po tym czasie zalać całość wywarem.
    Gotować około 30 minut.
    Po tym czasie zdjąć garnek z ognia.
    Wlać śmietanę i całość dokładnie zmiksować na gładki, jednolity krem. 
    Doprawić do smaku solą oraz pieprzem.
    Podawać razem z grzankami.
     

Liczba porcji: 4

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *