Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Papryki z sałatką z tuńczyka i kaparów Iwony

Składniki:

  • 2 duże czerwone papryki
  • puszka tuńczyka w sosie własnym
  • 2 pomidory
  • 2 czerwone cebule
  • 2 łyżki kaparów
  • ½ łyżeczki oregano
  • 3 łyżki  soku z cytryny
  • 3 łyżki  oleju
  • 2 łyżeczki gotowych grzanek
  • sól, pieprz do smaku

    Sposób przyrządzenia:
    Tuńczyka osączyć z zalewy. Pomidory umyć, osuszyć i pokroić w kostkę, cebulę obrać i posiekać. Składniki połączyć  razem, dodać kapary, oprószyć oregano. Sok z cytryny i olej wymieszać, przyprawić solą i pieprzem. Sosem polać sałatkę, delikatnie wymieszać. Papryki  umyć, przepołowić, oczyścić z gniazd nasiennych, napełnić połówki papryk sałatką, posypać grzankami.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *