Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Paprykarz drobiowy

Składniki:

  • 600 g piersi z kurczaka
  • 1 żółta papryka
  • 1 cebula
  • 1 łyżka smalcu
  • 300 ml kwaśnej śmietany
  • 1 pomidor
  • 1 łyżka słodkiej papryki
  • 2 łyżeczki mąki
  • sól

    Sposób wykonania:

    1. Słoninę stopić na patelni po czym wyjąć skwarki a na tłuszczu zeszklić posiekaną cebulę po czym zdjąć z ognia i wymieszać z papryką w proszku.
      Ponownie postawić na ogniu i wrzucić piersi kurczaka pokrojone na kawałki.
      Całość wymieszać i przez chwilę smażyć.
      W trakcie wrzucić jeszcze obranego pomidora pokrojonego w kostkę oraz paprykę.
      Następnie podlać odrobiną wodą, doprawić do smaku solą i trzymać na małym ogniu pod przykryciem do miękkości składników.
      Do miękkich składników dodać śmietanę wymieszaną z mąką.
      Dokładnie wymieszać i doprowadzić do wrzenia i trzymać jeszcze na ogniu przez kilka minut.

  • Dodaj komentarz

    Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *