Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Paprykarz cielęcy

Składniki:

  • 1 kg cielęciny
  • 80 g smalcu
  • 2 cebule
  • 2 strąki czerwonej papryki
  • 30 g koncentratu pomidorowego
  • 30 g mąki
  • 1 szkl śmietany
  • 1 łyżeczka słodkiej papryki w proszku
  • sól

Sposób wykonania:
Posiekaną cebulę zeszklić na rozgrzanym smalcu po czym oprószyć ją papryką i podlać wodą, gotujemy.
W między czasie mięso pokroić w kostkę, oprószyć go solą i dusić na małym ogniu pod przykryciem.
W połowie duszenia dodać paprykę pokrojoną w krążki oraz koncentrat pomidorowy.
Całość wymieszać i dusić do miękkości wszystkich składników.
Pod koniec duszenia dodać jeszcze śmietanę wymieszaną z 3 łyżkami mąki, chwilę pozostawić jeszcze na małym ogniu.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *