Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Papryka z parmezanem i parówka zapieczona w boczku Iwony

Składniki:

    • 4 papryki (kolorowe)
    • 8 parówek
    • 16 plastrów wędzonego boczku
    • sól, pieprz
    • 8 łyżeczek parmezanu
    • 2 łyżki majonezu


    Sposób przyrządzenia:
    Paprykę podzielić na ćwiartki, usunąć gniazda nasienne, przyprawić. Ser wymieszać z majonezem. Parówki obrać, podzielić na połówki. Każdą ćwiartkę papryki posmarować od wewnątrz masą serową, na niej ułożyć połówkę parówki, całość owinąć ciasno boczkiem i spiąć wykałaczką. Piekarnik nagrzać do temperatury 180 stopni C. Na blasze do pieczenia ułożyć przygotowaną przekąskę i piec w piekarniku aż boczek zacznie się rumienić.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *