Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Papryka z marynaty

Składniki:

  • papryka 5 kg
  • ocet 6 % 1/2 szklanki
  • woda przegotowana 8 szklanek
  • miód 10- 12 łyżek
  • sól 2 łyżki
  • przyprawa do marynowania warzyw 1 opakowanie

    Sposób przyrządzenia:
    Paprykę należy oczyścić z gniazd nasiennych, umyć, odłożyć do
    odcieknięcia. Paprykę należy pokroić w ćwiartki i ułożyć w słoikach. Z
    octu, wody, miodu, soli i przyprawy należy przygotować zalewę. Po
    zagotowaniu zalać nią paprykę, od razu zakręcać i pasteryzować około 5-
    10 minut.

    Przepis nadesłany na Super Konkurs Pychotki przez albertos

     

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *