Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Papryka nadziewana mięsno-ryżowym farszem

Składniki:

  • 6 papryk
  • 2 cebule
  • 1 szkl. ryżu
  • 300 g mielonego mięsa
  • 300 g pieczarek
  • 5 łyżek oleju
  • ½ l soku pomidorowego
  • sól
  • pieprz
     

Sposób wykonania:

  1. Ryż ugotować według opisu na opakowaniu.
    W między czasie cebulę posiekać a pieczarki pokroić na plasterki i razem poddusić na rozgrzanym oleju.
    W trakcie dodać mielone mięso, trzymać na ogniu około 15 minut.
    Po tym czasie dodać odcedzony ryż, całość dokładnie wymieszać.
    Następnie z papryk odciąć wierzch i usnąć gniazda nasienne.
    Napełnić je farszem i przykryć odciętym wierzchem.
    Przełożyć do naczynia żaroodpornego Wstawić do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni i piec około 30 minut.
     

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *