Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Papryka faszerowana mięsem drobiowym

 

Składniki:

 

  • 4 papryki
  • ½ kg mielonego mięsa drobiowego
  • 1 pęczek młodej cebulki
  • 2 łyżki sosu słodko-kwaśnego
  • 1 szkl bulionu warzywnego
  • 2 łyżki koncentratu pomidorowego
  • 2 łyżki pikantnego ketchupu
  • sól
  • pieprz

Sposób wykonania:
Papryki oczyścić usuwając gniazda nasienne.
Następnie do mięsa dodać posiekany szczypior, wymieszać i doprawić do smaku solą, pieprzem oraz sosem słodko-kwaśnym.
Całość dokładnie wymieszać i napełnić nim wnętrza papryk.
Do rondelka wlać  1 szklankę wody, wrzucić kostkę bulionową, koncentrat pomidorowy oraz ketchup.
Dokładnie wymieszać po czym włożyć papryki tak aby stały pionowo.
Dusić na małym ogniu pod przykryciem około 30 minut do miękkości papryki.
Pod koniec duszenia zdjąć pokrywkę aby sos zgęstniał.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *