Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Papryka duszona faszerowana gęsiną

Składniki:

  • 1 pierś gęsi
  • 8 różnokolorowych papryk
  • 1 porcja włoszczyzny
  • 1 cebula
  • ½ puszka groszku
  • 2 jajka
  • 3 łyżki koncentratu pomidorowego
  • 1 liść laurowy
  • natka pietruszki
  • bazylii
  • cząber
  • tymianek
  • vegeta
  • sól
  • pieprz

Sposób wykonania:
Mięso zemleć po czym wbić do niego jajka, doprawić do smaku solą, pieprzem, tymiankiem, cząbrem oraz bazylia.
Całość dokładnie wymieszać.
Z papryk odciąć czubki, usunąć gniazda nasienne i napełnić je farszem.
Następnie włoszczyznę razem z cebula pokroić, wrzucić do rondla i zalać niewielką ilością wody z dodatkiem vegty i listka laurowego.
Trzymać na małym ogniu około 5 minut.
Po tym czasie włożyć papryki i dusić je kolejne 5 minut.
Na koniec wrzucić jeszcze groszek i dodać koncentrat pomidorowy, sól oraz pieprz do smaku.
Doprowadzić do wrzenia i posypać posiekaną natką  pietruszki.
 

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *