Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Panzanella Weroniki

Składniki:
• 3 szkl. chleba na zakwasie
• 1 szkl. pokrojonych w kostkę pomidorów
• 1 czerwona cebula
• 18 dag mozzarelli
• ½ szkl. oliwy z oliwek
• 4 łyżki octu winnego
• ½ szkl. liści bazylii
• 2 łyżki kaparów
• sól
• pieprz

Sposób wykonania:
Chleb pokroić w kostkę po czym dodać do niego pokrojone pomidory, posiekaną cebulę, mozzarellę pokrojoną w kostkę, kapary oraz liście bazylii.
Całość wymieszać i polać oliwą oraz octem winnym.
Ponownie wymieszać i doprawić do smaku solą oraz pieprzem

Przepis nadesłany na konkurs "Znak Makłowicza" przez Weronika

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *