Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Panga z warzywami w śmietanowym sosie

 

Składniki:

  • 1 kg filetów pangi
  • 3 marchewki
  • 1 pietruszka
  • kawałek selera
  • 1 szklanka śmietany 30%
  • przyprawa typu Vegeta
  • 1/2 szklanki oleju
  • sól, pieprz

     

     

Sposób przyrządzenia:
Warzywa umyć, obrać zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Rybę umyć, osączyć na papierowym ręczniku, oprószyć przyprawą. Warzywa i rybę dusimy na małej ilości oleju, doprawiamy solą i pieprzem do smaku. Pod koniec wlewamy śmietanę, mieszamy. Wykładamy na półmisek i podajemy gorące z białym pieczywem.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *