Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Panga z pomarańczą

Składniki:

  • 2 kg filetów z pangi
  • 4 pomarańcze
  • pęczek zielonej pietruszki
  • sól
  • świeżo zmielony biały pieprz
  • 2-3 łyżki masła
  • 4 łyżki oliwy z oliwek

    Sposób przyrządzenia:

    Filety umyć, osączyć na papierowym ręczniku, oprószyć solą i białym pieprzem. Filety ułożyć na żaroodpornym półmisku posmarowanym oliwą. Pomarańcze wyszorować szczoteczką we wrzątku. Dwie pomarańcze obrać i podzielić na cząstki, włożyć pomiędzy płaty filetów, pozostałe pomarańcze pokroić w plasterki. Na wierzchu położyć gałązki zielonej pietruszki, a boki obłożyć plasterkami pomarańczy, obwiązać nitką bawełnianą. Polać rybę rozpuszczonym masłem i włożyć do nagrzanego piekarnika o temperaturze 200 stopni i piec około50-60 minut, polewając sosem.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *