Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Panga z majonezem i czosnkiem

Składniki:

  • 4 filety ryby pangi
  • 6 łyżek majonezu
  • 6 ząbków czosnku
  • 6 cebulek dymek
  • 6 łyżek mąki
  • 6 łyżek oliwy
  • 6 łyżek posiekanego szczypiorku
  • pieprz, sól

    Sposób przyrządzenia;
    Filety z pangi umyć, osuszyć na papierowym ręczniku podzielić na kawałki i posolić. Obtoczyć w mące i na patelni na rozgrzanym oleju usmażyć. Dodać pokrojoną w talarki cebulkę dymkę ,obrany posiekany czosnek, majonez i szczypiorek. Ostrożnie wymieszać, zdjąć z ognia i doprawić do smaku solą i pieprzem. Podawać z białym pieczywem.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *