Składniki:
- 60 dkg filety z pangi (ryba morska )
- 60 dkg szpinaku
- 1 łyżka masła
- 2 ząbki czosnku
- 1 cebula
- 1 puszka czerwonej fasoli
- sok z cytryny
- sól, pieprz
Sposób przyrządzenia:
Szpinak oczyścić, wrzucić do posolonej wrzącej wody. Zagotować i odstawić. Na maśle zeszklić posiekaną cebulę i czosnek. Dodać szpinak i smażyć przez chwilę, dodać odsączoną fasolę- doprawić przyprawą i pieprzem. Rybę posypać przyprawą, pieprzem- skropić sokiem z cytryny. Wstawić do nagrzanego do 200 °C. Piekarnika, piec ok. 20 min. Rybę podawać na szpinaku z ziemniakami puree.
JEST OK.
Dzięki za orginalny przepis.Wreszcie coś co można zrobić normalnie, bez udziwnieñ.
DOSKONA£E
SZPINAK Z PRZEDSZKOLA „BEEE”, ALE ZROBIONY Z T¡ RYBK¡ JEST PYSZNY. NA WYJAZDACH ZAGRANICZNYCH JADAMY RÓ¯NE PASKUDNE DANAI I TO JEST „PYSZNE”??? A TU MA¯NA ZROBIć SAMEMU I NIE TRZEBA JECHAć DO francji itd.
£atwy, szybki i b dobry przepis. Polecam szpinak z dodatkiem smietany (może byc slodka) i startym żółtym serem, plus oczywiście fasola 🙂 Pycha