Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Panga z czosnkiem w ostrej czerwonej papryce Iwony

Składniki:

  • 6 płatów pangi
  • 2 łyżki mąki
  • 3-4 pomidory
  • 1 łyżka ostrej sproszkowanej papryki
  • 3 czerwone papryki
  • 3-4 ząbki czosnku
  • sól, pieprz do smaku
  • olej/1 szklanka/


    Sposób przyrządzenia:

    Filety pangi pokroić na kawałki, oprószyć mąką i smażyć  na oliwie na złocisty kolor z każdej strony. Na drugiej patelni wlać pozostały olej, dodać obrany, przeciśnięty  przez praskę  czosnek , obraną ze skórki paprykę, pokrojoną w kawałki i podsmażać na złocisty kolor. Dodać pomidory, bez skórki i pestek, sproszkowaną paprykę, dusić ,aż masa nabierze gładkiej konsystencji, dodać podsmażone kawałki ryby, postawić na bardzo małym ogniu, pod przykryciem na około 15 minut. Przed podaniem posolić.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *