Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Panga z curry

Składniki:

  • 4 filety z pangi
  • sok z jednej cytryny
  • 2 małe czerwone cebulki
  • 2 łyżki masła
  • 2 banany
  • puszka ananasów
  • 2 kwaśne jabłka
  • 2 łyżeczki przyprawy curry
  • 2 łyżki śmietany 30 %
  • kilka kropli tabasco
  • sól, pieprz do smaku

    Sposób przyrządzenia:
    Filety z pangi umyć, osuszyć na papierowym ręczniku i skropić sokiem z cytryny. Cebulę obrać pokroić w drobną kosteczkę i razem z masłem gotować około 3-4 minuty. Banana obrać i pokroić w drobną kostkę, ananasy osączyć i pokroić w paseczki. Jabłka umyć, obrać , usunąć gniazda nasienne i pokroić w kostkę. Owoce wymieszać z cebulą. Czosnek obrać, posiekać , wymieszać z owocami i cebulą, tabasco, curry, solą i pieprzem. Dodać śmietanę i delikatnie wymieszać. Filety oprószyć solą i pieprzem, przekroić na pół .Do żaroodpornego naczynia włożyć 4 połówki fileta, na nich rozłożyć połowę mieszanki curry, przykryć znowu pozostałymi filetami i mieszanką curry. Gotować około 15-20 minut.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *