Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Panga z awokado i kolorowym dresingiem

Składniki:

  • 50 dkg filetów z pangi lub tilapii
  • 1  awokado pokrojone w plastry
  • 2 cebulki dymki drobno pokrojone
  • ½ czerwonej drobno pokrojonej papryki
  • 3 łyżki soku z cytryny
  • sól, biały pieprz
  • olej
  • 2 jajka
  • tarta bułka
  • mąka


Sposób przyrządzenia:

Umytą i osuszoną rybę przyprawić solą i pieprzem, odstawić na 30 minut. W międzyczasie przygotować dodatki. Awokado przekroić na połowę, usunąć pestkę, miąższ pokroić wzdłuż na plastry, skropić sokiem z cytryny aby nie ciemniało. Dymkę i paprykę delikatnie przyprawić, dodać sok z cytryny, wymieszać. Przygotowaną wcześniej rybę panierować w mące jajku i bułce, smażyć około 3 minuty z każdej strony. Podając polać przygotowanym dressingiem, obłożyć plastrami awokado. 

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *