Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Panga w zalewie

Składniki:

  • 2 kg filetów z pangi
  • 5-6 ogórków konserwowych
  • 5-6płatów papryki konserwowej
  • 1szklanka kukurydzy z puszki
  • 1 szklanka cebulki konserwowej
  • mąka, olej, sól
  • Zalewa:
  • 1 szklanka cukru
  • 1,2 szklanki koncentratu pomidorowego
  • 1/2szklanki ketchupu
  • ½ szklanki octu 10%
  • 5 łyżek oleju

    Sposób przyrządzenia:
    Filety z pangi kroimy w paski o szerokości ok. 5-6 cm solimy do smaku i obtaczamy w mące i smażymy na rozgrzanym oleju, osączamy na papierowym ręczniku. Kukurydzę i cebulkę osączmy z zalewy. Paprykę kroimy w paseczki, ogórki w kostkę. Składniki zalewy  dodajemy do 1 litra wody i gotujemy ok. 5-6 minut. W szklanym słoju układamy warstwami poszczególne składniki, zalewamy gorącą zalewą. Po wystygnięciu odstawiamy w chłodne miejsce.

  • Dodaj komentarz

    Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *