Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Panga w wytrawnym winie

Składniki:

  • 4 płaty filetów z pangi
  • ½ szklanki wytrawnego wina
  • ½ szklanki śmietany 18%
  • 3 łyżki masła
  • sól, pieprz do smaku

    Sposob wykonania: 

    Filety z pangi umyć, osuszyć na papierowym ręczniku i pokroić na porcje, oprószyć solą i pieprzem. W żaroodpornym naczyniu układamy kawałki na kształt ryby i na nich kawałeczki masła. Wstawiamy do nagrzanego piekarnika temperaturze 180 stopni. Podczas pieczenia podlewamy winem, jak ryba będzie miękka zalewamy śmietaną i pieczemy jeszcze około 5-10 minut, często polewając wytworzonym się sosem.

  • Dodaj komentarz

    Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *