Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Panga w winnym sosie z borowikami

Składniki:

  • 1 kg pangi
  • 1 ½ szklanki białego wina
  • 20 dkg marynowanych prawdziwków
  • 8 średnich cebul
  • 1 kostka bulionowa grzybowa
  • sól, pieprz do smaku
  • 4 łyżki mąki
  • olej do smażenia

    Sposób przyrządzenia:
    Filety umyć, i podzielić na  kawałki, posolić i posypać pieprzem, oprószyć mąką. Cebulę obrać posiekać. Na patelni rozgrzać olej i smażyć na nim rybę , a następnie cebulę. Wlać wino i dodać rozkruszoną kostkę bulionową. Prawdziwki osączyć na sicie, pokroić na kawałki i wrzucić na patelnię. Rybę dusić pod przykryciem do czasu, aż  będzie miękka. Wyjąć na półmisek. Sos zagęścić pozostałą mąką i polać nim rybę. Podawać z białym pieczywem.

     

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *