Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Panga w sosie z boczku i pomidorów

Składniki:

  • 50 dkg (2 filety) z pangi (dorsza, sandacza, okonia…)
  • oliwa z oliwek
  • 1 pokrojony w plasterki ząbek czosnku
  • 40 dkg pomidorów bez skóry i nasion, posiekanych
  • 4 pokrojone w paseczki plastry boczku
  • sól, pieprz, chili do smaku


Sposób przyrządzenia:

Umytą i osuszoną rybę przyprawić, odstawić. W rondlu rozgrzać odrobinę oliwy, dodać boczek i czosnek smażyć 3 minuty mieszając, dodać pomidory, przyprawić do smaku, dusić 10 minut aż sos będzie gęsty. W międzyczasie na patelni rozgrzać oliwę, usmażyć na niej filety z pangi. Rybę wyłożyć na talerze, polać sosem i podawać. Jako dodatek proponuję fasolkę szparagową.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *