Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Panga w słodkim sosie

 

Składniki:

  • 1 ½ kg pangi
  • 2 cebule
  • sok z cytryny
  • sól, cukier
  • 1 paczka rodzynek
  • 3 goździki
  • 10 dkg ciastek pierników
  • 1 liść laurowy

 

 

Sposób przyrządzenia:
Rybę umyć, osuszyć na papierowym ręczniku, pokroić na kawałki. Cebulę i marchewki pokroić w plasterki. Zagotować litr wody z sokiem z cytryny, cukrem, solą, cebulą, marchewką, liściem laurowym i rodzynkami. Pangę włożyć do wywaru i gotować około 20 minut. Ciastka pierniki zmielić, dodać do wywaru i gotować 5 minut. Na półmisku wyłożyć porcje ryby i polać sosem. Danie to można podać na wigilijną kolację.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *