Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Panga w musztardowo serowej pierzynie

Składniki:
80 dag filetów z pangi białej,
2 cebule,
2 łyżki ostrej musztardy,
20-30 dkg grubo startego żółtego sera,
1 łyżka masła,
sól i pieprz, bazylia,
tłuszcz do wysmarowania naczynia.
sok z cytryny

Sposób przyrządzenia:
Rybę umyć i podzielić na porcje, osuszyć z wody, natrzeć solą pieprzem bazylią, skropić cytryną. Odstawić co najmniej na 30 minut. Cebulę pokroić w kostkę, zeszklić na maśle.  Następnie żaroodporne naczynie wysmarować tłuszczem, ułożyć rybę, posmarować musztardą. Obłożyć cebulą. Na wierzch ułożyć pierzynkę ze startego żółtego sera. Zapiekać do miękkości ryby.
Przepisy nadesłane na konkurs: Wakacyjny konkurs Pychotka.pl i Manta. Joanna Kita

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *