Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Panga po peruwiańsku

Składniki:

  • 75 dkg filetów z pangi lub tilapii
  • 2 łyżki oleju kukurydzianego
  • 1 duża, pokrojona cebula
  • 2 drobno posiekane ząbki czosnku
  • 2 pokrojone w kostkę pomidory
  • ½ szklanki białego wina
  • 1 łyżka posiekanej natki pietruszki
  • sól, pieprz, papryka do smaku


Sposób przyrządzenia:

Na patelni rozgrzać olej, dodać cebulę i czosnek, chwilę smażyć mieszając, dodać pomidory, przyprawić, smażyć 4 minuty. Na warstwie pomidorów ułożyć filety z pangi, podlać winem, przykryć pokrywą i dusić na małym ogniu 5 minut. Gotową potrawkę posypać zieleniną. Podawać z ziemniakami i sałatami.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *