Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Panga po kreolsku

Składniki:

    • 1 kg filetów z pangi
    • 1 łyżka soku z cytryny
    • 1 łyżka oliwy z oliwek

    Sos:

    • 1 łyżka masła
    • 1 cebula pokrojona w kostkę
    • 1 papryka, oczyszczona i pokrojona w kostkę
    • ½ szklanki piure pomidorów
    • kilka gałązek naci kolendry pokrojonej drobno
    • 1 łyżeczka sosu chili
    • sól, pieprz


    Sposób przyrządzenia:
    Rybę skropić sokiem z cytryny, przyprawić sola i pieprzem. W rondlu rozgrzać masło dodać cebulę i paprykę, zeszklić mieszając, dodać piure z pomidorów dusić około 8 minut, przyprawić sosem chili, solą i pieprzem, dodać natkę kolendry, odstawić w gorące miejsce. Na patelni rozgrzać mocno oliwę, smażyć filety po około 3 minuty z każdej strony. Podawać rybę polana sosem.
    Przepis nadesłano na konkurs Mistrz x 3 autor: Dorcia

1 comment for “Panga po kreolsku

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *