Składniki:
- filety z pangi
- łuszcz do smażenia
Marynata:
- mleko
- cebula
- sucha przyprawa do potraw
Panierka:
- mąka
- jajo
- bułka tarta
Sposób przyrządzenia:
Rybę ułożyć w naczyniu. Zalać mlekiem z dodatkiem przyprawy i pokrojonej cebuli( marynata powinna być wyraźnie słona ).Pozostawić na ok.4-5 godz. Następnie pangę odsączyć i panierować kolejno w mące, rozmąconym jajku i tartej bułce. Smażyć na złoty kolor. Podawać z ziemniakami z wody i surówką z kiszonej kapusty.
Włodek
PYCHOTA,PYCHOTA,PYCHOTA, MNIAM< MNIAM
SUPRR DANIE
Wspaniały, delikatny smaczny i sycący posiłek. Przepis na 6 z +
DZIęKI
Moje dzieciaki nie lubią ryb, bo mają ości. A tu proszę- przepis, który zmienił wszystko. Mamo kiedy znowu będzie ta pyszna rybka ?
DELISJE
Pyszne danko.
PALCE LIZAć
O czym tu mówić ? To danie to poprostu cudo dla podniebienia.Gratulacje za pomysł.
pytanie
A jakiej przyprawy do potraw użyliście ?
PRZYPRAWA
Jeśli w przepisie podaje się firmę która robi te przyprawe to ADMINISTRATOR jej nie podaje. Ja stosuje Vegetę albo przyprawę tego typu np. WARZYWKO ITP. Można też użyć poprostu soli i pieprzu.