Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Panga mocno pikantna

Składniki:

  • 50 dkg filetów z pangi
  • 1/2 szklanki mąki
  • 1 jajko
  • 1 szklanka tartej bułki
  • olej
  • ½ łyżeczki kolorowych grubo mielonych pieprzów
  • ½ łyżeczki curry
  • ½ łyżeczki soli

 

Sposób przyrządzenia:
Filet umyć, dokładnie osuszyć. Mąkę wymieszać z przyprawami i w tak przygotowanej mieszance obtoczyć porcję ryby. Jajko dokładnie wymieszać. Obtoczoną w mące z dodatkami rybę zamoczyć w jajku i panierować w bułce. Na patelni rozgrzać olej, smażyć rybę aż się dobrze przyrumieni. Podawać na liściach sałaty. Do tak przyrządzonej ryby polecam sos który znakomicie podkreśli pikantny smak tej smacznej ryby
Sos:

  • 2 łyżki sosu sojowego
  • 2 łyżki octu winnego
  • 1 łyżka cukru
  • posiekana cieniutko papryczka chili
  • posiekana cieniutko zielona cebulka

Składniki sosu dokładnie wymieszać. Podawać w sosjerce.

1 comment for “Panga mocno pikantna

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *