Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Panga lub tilapia w estragonie

Składniki:

  • 1 kg pangi lub tilapii
  • 4 łyżki masła
  • 2 pęczki świeżego estragonu
  • 2 cytryny
  • sól, pieprz do smaku

    Sposób przyrządzenia:
    Rybę umyć, osączyć na papierowym ręczniku, skropić sokiem z połowy cytryny, kilka plasterków pozostawić do dekoracji. Masło utrzeć z solą i pieprzem, posmarować ryby na wierzchu i w środku. Estragon opłukać, połowę włożyć do środka ryby, resztę pozostawić do dekoracji. Rybę zeszyć lub spiąć wykałaczkami .Rozłożyć folię aluminiową i zapiec w piekarniku w temperaturze 180 stopni około 7-8 minut. Upieczoną rybę wyłożyć na półmisek, obłożyć plasterkami cytryny, ozdobić ziołami.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *