Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Panga lub dorsz z piekarnika

Składniki:
1 kg filetów z dorsza lub pangi (sandacz, okoń, tilapia…)
2 łyżki stopionego masła
2 jajka
2 łyżki mleka
½ szklanki mąki kukurydzianej
½ szklanki mąki pszennej
1 łyżeczka czosnku w proszku
papryka, sól, pieprz do smaku

Sposób przyrządzenia:
Filety rybne umyć i dokładnie osuszyć. Wymieszać mąki, i przyprawy. Do miseczki wybić jajka, dodać mleko, zmiksować. Filety rybne moczyć w jajku z mlekiem i obtoczyć w mąkach z dodatkami. Tak przygotowane porcje ryby ułożyć w wysmarowanym masłem naczyniu i piec przez 20 minut w piekarniku nagrzanym do temperatury około 200 stopni C. Podawać z jarzynami z wody.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *